Kloot Per W

Rasechte Tervurenaar die zijn tijd verdeelt tussen popmuziek en schilderen. Hij is Belgisch ambassadeur van de “Stuckist Movement”. Een internationale aan punk verwante beweging die een versimpeling van de kunst weg van het onpersoonlijke conceptuele propageert, een schimpnaam (to be stuck, blijven steken in…) die zij met trots dragen.

Dr. Kloot zoals hij vaak genoemd wordt maakt flamboyant kleurrijke acrylschilderijen die het midden houden tussen Marc Sleen en Andy Warhol; Vlaamse stripkunst en Pop Art. Per W’s thema’s zijn meestal erotische, vrouwelijke achterwerken uitdagend ondergoed dragend, naakten in de natuur. Langzamerhand wordt die erotiek donkerder en geladen. De tijden worden donkerder zo ook de thema’s: Aangespoelde lijken, terreuraanvallen,.. dit alles wordt op zeer geraffineerde wijze in de erotiek van de doeken verwerkt.

Voor zijn laatste reeks werken gaat Per W terug naar de School Van Tervuren. Hij combineert plein-airisme en een flens natuurpalet met natuurerotiek en pop art technieken. In tegenstelling tot echte School van Tervuren gebruikt Per W levende erotische figuren in z’n bostaferelen.

Categorie
Locatie
Bistro Mille, Warande 1 – Tervuren