An Craps

De start van elk werk is een bestaand, eigen samengesteld beeld of een persoonlijke foto, die krachtig en confronterend is, maar ook een zekere melancholie en imperfectie heeft. Hierdoor roept dit onbewust of bewust vragen en emoties op.  

An verzamelt deze beelden al jaren in zowel een papieren als digitaal archief. Een element dat altijd voelbaar is, is een constante zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling en eigenheid versus de nood aan ademruimte, focus en eenvoud. Het proces dat ze toepast laat haar toe om uit de alledaagse ratrace die de maatschappij is, te ontsnappen.

De keuze van het thema gaat gepaard met de schoonheid die ze in de imperfectie van het onderwerp ziet. Het gebruikte kleurenpallet is een middel om de sfeer die ze wil overbrengen op te bouwen. De werken bevatten een zekere structuur of een beperkte hoeveelheid realisme maar dit is veelal toeval en geen doel op zich. 

Ze gebruikt een krachtige, herkenbare schriftuur en combineert dit met subtiele details die toevallig ontstaan of zeer bewust worden aangebracht. Ze bouwt het werk op in vele lagen en speelt met de verf door transparanties en dekkende lagen te combineren. Het eindpunt is een onbestaande nieuwe wereld waarin zowel de maker als de toeschouwer los kan komen van de omgeving en op ontdekkingstocht kan gaan.

Openingsuren:
26-28-29 mei: 11 – 18 uur
27 mei: 14 – 22 uur

Categorie
Locatie
ZUS - Brusselsesteenweg 53 – Tervuren