Bo Maes

Bo Maes, alias PoppyMosa, is een allround illustratrice en laatstejaars studente aan Sint-Lukas Brussel, met zeer binnenkort een masterdiploma “Graphic Storytelling” op zak; naast haar eerder behaalde “Beeldende Vormgeving” bachelordiploma.
In het kort betekent dit dat ze zowel analoog als digitaal illustreert met behulp van Photoshop, Illustrator en Indesign en zo allerhande logo’s, kaartjes en boekjes ineen steekt. Daarnaast houdt ze van fotografie en maakt ze graag korte animaties.

Haar masterproef “Ontrafeld” omvat een geborduurd A4 boekje van wel 28 geïllustreerde pagina’s, afgewerkt met een linnen, geborduurde hard cover. Het geheel van pagina’s heeft ze op een 2 meter groot tafellaken geborduurd, dat ze achteraf fotografeerde met behulp van een lichtplaat voor een uniek effect. Het verhaal speelt zich af in een ziekenhuis, waar hoofdpersonage Leo met geheugenverlies ontwaakt na een zwaar auto-ongeluk te hebben overleefd. Gedurende de dag keert zijn geheugen stilaan via korte flashbacks terug tot hij beseft wat er gebeurd is.
Voor meer info kun je terecht op haar website, Facebookpagina of haar Instagram account.

Categorie
Locatie
CC De Warandepoort, Markt 7b, 3080 Tervuren