Tatiana Potapova – Art in the park

Tatiana Potapova is een Belgische beeldhouwster van Russische origine. Ze werd in 1977 in Moskou geboren. Na een carrière van 15 jaar in internationale bedrijven te hebben gewerkt, besloot ze te gaan beeldhouwen en zo een passie uit haar kindertijd te hernieuwen.

Tatiana exposeerde haar eerste werken in 2016. Ze verleidden al snel een Belgisch en internationaal publiek met hun intensiteit en kracht. Onlangs ontving Tatiana de Publieksprijs op de Biënnale voor Beeldhouwkunst van Montreux en die van de Biënnale voor Beeldhouwkunst van Lasne.

Tatiana laat zich inspireren door het leven om haar heen. Tegelijkertijd heeft ze zich gerealiseerd dat ze in haar bronzen sculpturen haar kinderdromen herschept: kunstschaatsen, ballet, gymnastiek … ze keek er urenlang naar op televisie toen ze een klein meisje was in Moskou. Ze bewondert deze vrouwen (en mannen) die door inspanning en vastberadenheid erin slagen ons een ongelooflijke indruk van elegantie en lichtheid te geven … Dit is ook wat ze met haar werk wil bereiken …

Het atelier van Tatiana Potapova is gelegen in het centrum van Tervuren.

Openingsuren:
Donderdag 9 mei: 11u – 18u
Vrijdag 10 mei: 11u – 18u
Zaterdag 11 mei: 11u – 18u
Zondag 12 mei: 11u – 18u

Locatie
Bootjeshuis - Warande 1 - Tervuren