Ülle Lifländer

Ülle Lifländer werd in 1971 in Estland geboren en woont sinds 2009 in België. Ülle is afgestudeerd in de rechten aan de Universiteit van Tartu in Tallinn. Daarna ze studeerde kunst aan de Art League School in Alexandria, Virginia (USA) en aan de Jean Rigaux Art Academy in Overijse. 

Ülle Lifländer schildert al 16 jaar op canvas. In haar werken heeft ze geëxperimenteerd met verschillende materialen en technieken, bijvoorbeeld door portretten in houtskool, stillevens in acryl en olieverfschilderijen te maken. 

Ze is het meest geïnspireerd door het proces van het vastleggen op canvas van het alledaagse gebeuren, hun kleuren, vormen en bewegingen. Het schilderij is inderdaad niet alleen een middel om een moment vast te leggen, maar ook een middel om zich uit te drukken.      

Haar laatste tentoonstellingen vonden plaats in de “British & Commonwealth Women’s Club” in Brussel en in het Spaans Huis in Tervuren. Zij heeft deelgenomen aan kunsttentoonstellingen in GC Den Blank, Overijse en de kunstbeurs in winkelcentrum Shopping Center Woluwe. 

Openingsuren:
26-28-29 mei: 11 – 18 uur
27 mei: 14 – 22 uur

Categorie
Locatie
De Nettenberg - Hertenbergstraat 1 - Tervuren