Villa Fura

Villa Fura heeft drie artiesten onder haar dak, elk met haar eigen kunstvorm en genre. Cindy bezigt de schilderkunst en grafiet, Daniela tekent met viltstiften, en Fauke maakt kunstwerken van Keramiek. 

Openingsuren:
Donderdag 18 mei: 11u – 18u
Vrijdag 19 mei: 14u – 18u
Zaterdag 20 mei: 11u – 18u
Zondag 21 mei: 11u – 18u

De kunstenaars zijn telkens vanaf 14u zélf aanwezig!

Daniela Bell

Daniela is een expressieve, vrolijke jongedame van 21 jaar. Ze houdt van muziek, films, babbelen en feestjes. Ze is zeer sociaal en dit komt tot uiting in haar kunst. Ze tekent het liefst mensen in haar omgeving en weet met haar unieke stijl de essentie van de personen uit te drukken. Daniela woont zelfstandig en huurt een studio in Villa Fura in Tervuren samen met zeven andere bewoners.

Cindy Boomaars

Cindy Tranh-Thi (°13/09/1992) tekent en schildert vooral portretten. Cindy was reeds als kleuter gefascineerd door tekenen. Ze begon op elfjarige leeftijd aan de academie van Mechelen en volgde nadien één jaar les aan Sint-Lukas en twee jaar aan het BKO in Overijse. Tekenen en schilderen zijn een passie die haar tot rust brengt. Een hoge moeilijkheidsgraad trekt haar aan als uitdaging om het te proberen. Cindy is trots om tentoon te stellen in Villa Fura.

Fauke De Greve

Fauke is geboren in 1985 en kwam met haar ouders mee naar Tervuren in 1986. Haar schoolloopbaan startte in de Sint-Annaschool in Duisburg. Aansluitend liep zij school in Ter Bank (buitengewoon onderwijs). Nadien ging zij tot mei 2021 naar het dagcentrum De Berken in Overijse en deed zij begeleid werk in verschillende Tervuurse scholen.

Zij verhuisde naar Villa Fura en wordt vanaf die tijd ondersteund door begeleiders van de Kerselaar. Zij neemt deel aan activiteiten van het dagcentrum, doet begeleid werk in de keuken van De Berken, in de Mariaschool, Sint-Annaschool en in De Den (WZC Zoniën)
In haar vrije tijd kreeg ze de kans om te experimenteren met klei onder begeleiding van Jacqueline Leyman. Alle tentoongestelde werken werden gecreëerd met haar ondersteuning.

Locatie
Burggravenhof 25 – Tervuren (Villa Fura)